Aanvoerdersband Engeland om arm van Scott Parker

Stuart Pearce, interim-bondscoach van Engeland, wachtte lang met het bekendmaken van de nieuwe aanvoerder van Engeland. Op de dag van de oefenwedstrijd tegen Nederland maakte hij bekend dat Scott Parker de nieuwe captain is van The Three Lions.

Aanvoerdersband Engeland om arm van Scott Parker

De rol van aanvoerder was vacant omdat Chelsea-aanvoerder John Terry uit die taak was ontheven door de FA omdat hij in de wedstrijd tegen Queens Park Rangers opponent Anton Ferdinand racistisch bejegend zou hebben. Die beslissing deed bondscoach Fabio Capello besluiten begin februari op te stappen als keuzeheer van Engeland.

Parker, middenvelder van Tottenham Hotspur, kreeg de voorkeur boven de andere kandidaten Gareth Barry (middenvelder van Manchester City), goalie Joe Hart (eveneens uitkomend voor City) en Steven Gerrard van Liverpool. Pearce maakte zijn keuze bekend aan de spelers woensdagochtend tijdens de teambespreking voor het oefenduel met Oranje.

'Aanvoerder zijn van Engeland was het meest trotse moment van mijn carrière', liet Pearce weten de beslissing zeer belangrijk te vinden. 'Ik voelde in mijn hart dat ik deze keuze niet lichtjes mocht opvatten. Spelen voor je land - en zeker als aanvoerder - is het hoogtepunt in ieders voetbalcarrière. Dat was zo, is nog steeds zo en zal altijd zo blijven.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's