Aanvoerder Memphis schenkt Rudi Garcia eerste overwinning bij Lyon

Olympique Lyon heeft de eerste zege sinds ruim twee maanden geboekt. Het elftal met onder anderen Memphis Depay in de basis won zakelijk met 2-0 van FC Metz, mede dankzij een treffer van de voormalig PSV’er.

Olympique Lyonnais
2 - 0
Metz
Metz

De bijzonder teleurstellende seizoenstart betekende onlangs het einde van het kortstondige dienstverband van Sylvinho als trainer van Lyon. Rudi Garcia werd aangesteld als opvolger, maar ook onder diens leiding boekte Lyon nog geen overwinning. Vorige week kwam de ploeg van Depay en consorten niet verder dan 0-0 tegen Dijon. De Franse oefenmeester ziet Memphis als een van de beoogde leiders van zijn ploeg, getuige het feit dat de voormalig PSV’er in het duel met Metz de aanvoerdersband mocht dragen.

De Moordrechter leek vastbesloten het vertrouwen van Garcia te willen terugbetalen. Na tien minuten liet Memphis zich voor het eerst zien, toen er een overtreding op hem werd begaan en hij zelf achter de bal ging staan. Zijn vrije trap vond het hoofd van voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen, maar hij kon de bal onvoldoende richting geven en verzuimde te scoren.

Na een klein half uur viel dan toch de openingstreffer voor Lyon. Het was een goal die volledig geregisseerd werd door een ontketende Memphis, die zich al dribbelend een weg baande door de Metz-defensie en in de verre hoek raak schoot: 1-0. De voorsprong werd een paar minuten later nog een stukje rianter toen Moussa Dembélé een penalty verzilverde en de score verdubbelde: 2-0.

De tweede helft was een stuk minder vermakelijk. Metz was niet bij machte terug in de wedstrijd te komen. Het duurt zelfs tot 82ste minuut tot de tegenstander van Lyon voor het eerst op doel schoot. Middenvelder Houssem Aouar maakte dat al niet meer mee, want de opnieuw teleurstellend spelende jongeling werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en vervangen door Maxwel Cornet. Een tegenvaller voor het Lyon van Garcia was het uitvallen van Jeff Reine-Adelaide, die vlak voor tijd met een blessure naar de kant ging.

Aan de stand veranderde echter niets meer en daarmee boekte de ploeg van aanvoerder Memphis de eerste overwinning sinds 16 augustus van dit jaar. Het zorgt ervoor dat Garcia zijn eerste zege als trainer van Lyon binnen heeft. De Fransman ziet zijn ploeg daardoor naar de twaalfde plaats stijgen.