Aanvoerder De Jong mist mogelijk kampioensduel

Reacties

Ajax moet het zondag in het mogelijke kampioensduel bij Heracles Almelo doen zonder aanvoerder Siem de Jong, die niet is opgenomen in de wedstrijdselectie.

Aanvoerder De Jong mist mogelijk kampioensduel

De Jong is sinds 16 maart uit de roulatie met een hamstringblessure. Het was nog niet uitgesloten dat hij tegen Heracles een korte invalbeurt kon maken als de stand het toeliet, maar door dat scenario kan door zijn afwezigheid in de wedstrijdselectie nu definitief een streep.

Niklas Moisander is, zoals eerder bekend gemaakt, afgehaakt met een knieblessure. In de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle keerde de Finse verdediger terug, maar hij bleek toch nog niet volledig fit te zijn. Joël Veltman, die in de bekerfinale geschorst was, is zijn vervanger in de wedstrijdselectie.

Doordat met De Jong en Moisander zowel de aanvoerder als de reserve-aanvoerder ontbreekt, mag waarschijnlijk Daley Blind de band dragen tegen Heracles. Hij is dan ook de eerst aangewezene - mocht het zover komen - om de kamioensschaal in de lucht te houden, al zal De Jong net als de eveneens geblesseerde Viktor Fischer wel aanwezig zijn in Almelo, waar Ajax aan een punt genoeg heeft om zich van de titel te verzekeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.