Aankopen Rutjes bij NAC Breda op een zijspoor

Reacties

Hoewel hij in het bezit is van een driejarig contract, ziet de toekomst van Aleksander Damcevski bij NAC Breda er somber uit. Ook twee andere door technisch directeur Graeme Rutjes gecontracteerde spelers lijken nu al uit beeld.

Aankopen Rutjes bij NAC Breda op een zijspoor

e a

De 22-jarige centrale verdediger Damcevski (op de foto in duel met spits Ruud Boymans van FC Utrecht) kwam afgelopen zomer over van Chernomorets Burgas uit Bulgarije. Onder coach Eric Hellemons is hij echter al weken geen basisspeler.

Maar na de overwinning bij SC Cambuur van afgelopen zaterdag (0-1) weet de Macedoniër helemáál waar hij staat. Nadat eerder Jesse van Bezooijen en Kenny van der Weg hem al hadden gepasseerd in de pikorde voor een plek in het hart van de defensie, mocht in Leeuwarden Gill Swerts opdraven op die positie. Opvallend, aangezien de Belg vooral middenvelder of rechtsback is. In de wetenschap dat de van een schouderoperatie herstellende Henrico Drost normaal gesproken ook tot de centrumverdedigers behoort, lijkt de rol van Damcevski onder Hellemons uitgespeeld.

Probleem voor de trainer is echter dat de Macedoniër een driejarig contract heeft. Datzelfde geldt ook voor aanvaller Kingsley Boateng, die in Leeuwarden evenmin tot de basiself behoorde. Een derde door technisch directeur Graeme Rutjes gehaalde speler, de voor een jaar vastgelegde Isak Ssewankambo, moest eveneens toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.