Aanklager start vooronderzoek naar elleboogstoot Vilhena

Reacties

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de elleboogstoot die Tonny Vilhena zondag uitdeelde aan Mathias Pogba in de Rotterdamse derby, laat de KNVB aan VI weten. Een eventuele schorsing zou een flinke tegenvaller betekenen voor Feyenoord in de titelstrijd.

Aanklager start vooronderzoek naar elleboogstoot Vilhena

Pogba, matchwinner voor Sparta Rotterdam (1-0) met een vroege goal, stond na afloop met een pleister onder zijn oog voor de camera van FOX Sports. 'Dat komt door een elleboogstoot van Tonny Vilhena. Maar dat maakt niet uit, het hoort bij het spel. Een mooi souvenir', lachte het slachtoffer.

Omdat het incident scheidsrechter Danny Makkelie was ontgaan, kan de aanklager van de KNVB het incident op basis van tv-beelden nu alsnog bestuderen. Als dat leidt tot een schorsing, moet trainer Giovanni van Bronckhorst de belangrijke Vilhena mogelijk missen in de lastige competitieduels met AZ, SC Heerenveen en Ajax.

Voor het zover is moeten Feyenoord en Vilhena eerst een verklaring afleggen. Daarna beslist de aanklager of hij het nodig acht met een schikkingsvoorstel te komen. Club en speler kunnen dat accepteren of afwijzen. In dat laatste geval komt de zaak bij de tuchtcommissie terecht. Daarna is het nog mogelijk in beroep te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.