Aanklager start onderzoeken naar Feyenoord-fans en Ziyech

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een drietal onderzoeken gestart. Incidenten tijdens het bekerduel Feyenoord-Ajax (1-0, 28 oktober) en de competitieduels FC Utrecht-FC Twente (4-2, 1 november) en FC Twente-SC Heerenveen (zaterdag, 1-4) worden onder de loep gelegd.

Aanklager start onderzoeken naar Feyenoord-fans en Ziyech

De KNVB laat weten dat tijdens De Klassieker voorwerpen richting het speelveld, dan wel de spelers of de assistent-scheidsrechter zijn gegooid. Vanuit Zeist is zodoende gevraagd om een verklaring van Feyenoord. De Rotterdammers moeten onder meer aangeven wat er is gedaan om dergelijke wanordelijkheden te voorkomen.

Ook naar het competitieduel in Utrecht loopt een vooronderzoek. Daar zou het racistische 'bananenlied' gezongen zijn in de richting van aanvaller Thomas Agyepong. Ook Utrecht is om een verklaring gevraagd.

Hakim Ziyech is eveneens onderwerp van gesprek. De aanvoerder van FC Twente zou zaterdag tijdens het thuisduel met zijn vorige club SC Heerenveen een obsceen gebaar gemaakt hebben na afloop van de 1-4 nederlaag. De middenvelder en zijn club zijn om uitleg gevraagd.

De KNVB laat weten dat Feyenoord en FC Utrecht tot 25 november hebben om te reageren en Ziyech en FC Twente tot donderdag 12 november, 10.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen