Aanklager komt met vijf schikkingen, drie duels Gudelj

De aanklager van de KNVB heeft schikkingen verstuurd met straffen tot drie wedstrijden onvoorwaardelijk naar aanleiding van de vijf directe rode kaarten in de Eredivisie afgelopen weekend.

Aanklager komt met vijf schikkingen, drie duels Gudelj

De zwaarste straf ligt er in het verschiet voor AZ-middenvelder Nemanja Gudelj (foto), die zaterdag na negentien minuten een rode kaart kreeg voor een actie jegens Anouar Kali. De aanklager heeft hem een schorsing van drie duels als schikking aangeboden.

Zijn teamgenoot Nick Viergever, die al na twaalf minuten van het veld werd gestuurd voor een overtreding op de doorgebroken Guus Hupperts, komt er genadiger vanaf. De AZ-verdediger ontving een schikking voor voor één duel schorsing.

Eenzelfde straf heeft Deniz Türüc (Go Ahead Eagles) ook in het vooruitzicht gekregen voor zijn uitsluiting, die volgde op het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Vitesse-aanvaller Mike Havenaar.

De KNVB-aanklager heeft daarnaast Joey van den Berg een schikking gestuurd van een schorsing voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De middenvelder van SC Heerenveen werd zaterdag naar de kleedkamer gestuurd na een zware overtreding op PSV’er Adam Maher.

Mark van der Maarel (FC Utrecht) kreeg het voorstel van een sanctie van twee duels aan de kant, waarvan één voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met ADO den Haag. Roland Alberg was het slachtoffer van zijn charge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen