Aanklager KNVB seponeert rode kaart voor De Leeuw

Michael de Leeuw hoeft niet te vrezen voor een schorsing. De aanklager van de KNVB heeft besloten de aanvaller van FC Groningen niet te vervolgen voor diens rode kaart.

Aanklager KNVB seponeert rode kaart voor De Leeuw

De Leeuw kreeg zaterdag in de slotfase van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1) een rode kaart na een botsing met Rodney Sneijder. Hoewel beide betrokkenen na afloop geen kwaad zagen in de actie, hield scheidsrechter Maarten Ketting ook na het zien van de beelden vast aan zijn oordeel.

De aanklager echter besloot niet over te gaan tot vervolging van De Leeuw, omdat er in zijn ogen geen wettelijk en overtuigend bewijs is. De rode kaart is geseponeerd en daarmee kan de aanvaller zondag tegen Heracles Almelo aantreden.

Dirk Marcellis kan daartegenover wel een schorsing tegemoet zien na zijn rode kaart in het duel met Feyenoord. De verdediger van AZ kreeg een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

De aanklager wil Sepp De Roover (NAC Breda) en Milano Koenders (Heracles Almelo) schorsen voor één wedstrijd plus één voorwaardelijk naar aanleiding van hun rode kaart voor respectievelijk het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Tjaronn Chery (ADO Den Haag) en een slaande beweging richting Willem II'er Jens Podevijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's