AA Gent nadert Belgische koploper Anderlecht

AA Gent heeft zaterdagavond op bezoek bij het laaggeklasseerde Eupen goede zaken gedaan. Door de overwinning bedraagt de achterstand op koploper Anderlecht slechts twee punten, al heeft de lijstaanvoerder zondag nog wel een duel tegoed.

AS Eupen - AA Gent 0-3In het eerste bedrijf kon de thuisploeg nog redelijk meekomen, al konden de gastheren een vroege achterstand niet voorkomen. Bern Thijs trof al na acht minuten doel met een van richting veranderd schot. Nog voor de onderbreking zorgde Shlomi Arbeitman voor de vroegtijdige beslissing. Hij kon van dichtbij binnentikken. In de tweede helft bepaalde Yaya Soumahoro de eindstand op 0-3.

Sint-Truiden - KV Kortrijk 1-0 1-0 Het duel tussen Sint-Truiden (STVV) en Kortrijk was een wedstrijd tussen twee middenmoters. Wim Mennes maakte het enige doelpunt van de wedstrijd na 64 minuten. Zijn rake vrije trap bezorgde STVV het volle pond. De thuisploeg stijgt daardoor naar de twaalfde plek, Kortrijk is negende.

Overige duelsCharleroi - Cercle Brugge afgelastLierse - KV Mechelen afgelast Foto: VI Images