Van de Looi na domper: 'Pijnlijke les gekregen van Cambuur'

FC Groningen begon goed aan het seizoen met twee overwinningen, maar leed zaterdag een pijnlijke 4-1 nederlaag bij SC Cambuur. Trainer Erwin van de Looi raakt desondanks niet in paniek.

Na afloop was hij tegenover de camera’s van Fox Sports niet mild over zijn elftal. 'Dit is een flinke domper voor ons. Cambuur heeft ons een pijnlijke les geleerd. We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. De afstanden waren veel te groot bij ons en dan ga je met 3-0 de rust in.'

In de tweede helft dacht Groningen nog terug te komen in de wedstrijd. 'We kwamen goed uit de kleedkamer en maakten vrij snel een goal. Daarna kregen we goede mogelijkheden op 3-2, maar die viel bij de eerste kans aan andere kant.'

Ondanks de fikse nederlaag blijft Van de Looi rustig. 'Na de andere twee wedstrijden heb ik gezegd dat we niet de polonaise moesten lopen. Nu moeten we van een nederlaag niet van slag raken. Wij hebben een ploeg die goed is als we het samen doen. Vandaag deden we niet genoeg samen. Het is duidelijk dat het beter moet.'