Van den Brom terug bij Vitesse: 'Deze prachtige club mag niet verdwijnen'

Reacties

John van den Brom is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De clubicoon doet bij het tekenen van zijn contract gelijk een oproep.

Van den Brom terug bij Vitesse: 'Deze prachtige club mag niet verdwijnen'

Van den Brom wil de Arnhemmers terug naar de Eredivisie leiden, meldden verschillende media waaronder VI maandag al. Deze woensdag meldt Vitesse dat hij een contract heeft getekend tot juli 2025.

De 57-jarige trainer stapt in tijdens de moeilijkste periode ooit voor Vitesse. Maar Van den Brom is strijdbaar. 'Ook ik ben natuurlijk op de hoogte van de laatste stand van zaken en zie dat we vechten voor het behoud van onze licentie. Ik heb er echter vertrouwen in dat het goed komt. Samen met Edwin (Reijntjes, interim-directeur, red.), Paul (van der Kraan, adviseur, red.) en eenieder in en rondom de club gaan we Vitesse weer terugbrengen naar waar het thuishoort. Daar ben ik echt van overtuigd.'

Van den Brom doet dan ook een oproep. 'Deze prachtige club mag niet verdwijnen. Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag. Laat zien dat Vitesse leeft. Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding. Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig.'

De nieuwe trainer droeg zelf ruim driehonderd keer het shirt van Vitesse en scoorde daarin 93 keer. In het seizoen 2011/12 leidde Van den Brom het team als trainer naar de play-offs om Europees voetbal. Daarna was hij werkzaam bij Al Taawoun in Saoedi-Arabië, RC Genk, FC Utrecht, AZ, Anderlecht, ADO Den Haag, de proftak van AGOVV, Jong Ajax en amateurclub Bennekom. Zijn laatste werkgever was het Poolse Lech Poznan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.