PSV gunt oud-keeper Van Breukelen eervolle taak bij titel

Reacties

Hans van Breukelen zal PSV de kampioensschaal overhandigen als de Eindhovenaren de titel pakken in de Eredivisie. Dit heeft de huidige koploper bekendgemaakt.

PSV gunt oud-keeper Van Breukelen eervolle taak bij titel
© Pro Shots

Van Breukelen weet wat kampioen worden is. De doelman won zes landstitels met PSV, pakte de Europacup I, won driemaal de KNVB-beker en zegevierde ook tweemaal met PSV in de Johan Cruijff Schaal. Hij speelde 393 wedstrijden voor PSV.

Na zijn carrière was Van Breukelen ook verbonden aan PSV, zo was hij in twee periodes lid van de raad van commissarissen van de Eindhovenaren. De oud-keeper, 73-voudig international van het Nederlands elftal, was ook actief bij FC Utrecht en de KNVB.

'Ik vind het een grote eer dat ik de schaal mag uitreiken', vertelt Van Breukelen op de website van PSV. 'Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mag overhandigen.'

De kans is groot dat Van Breukelen zondag al in actie moet komen. Dan speelt PSV thuis tegen Sparta Rotterdam, een gelijkspel is genoeg voor de 25ste landstitel.

PSV
PSV
4 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.