'Menselijk schild Saliba' van alle kanten geprezen na bezoek aan Old Trafford

Reacties

William Saliba maakte zondagavond veel indruk in de Arsenal-defensie tegen Manchester United. Onder anderen Gary Lineker, Micah Richards en twee voormalig Manchester United-captains spreken bijzonder lovend over de Franse centrale verdediger.

'Menselijk schild Saliba' van alle kanten geprezen na bezoek aan Old Trafford
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal won op Old Trafford dankzij een treffer van Leandro Trossard en blijft Manchester City daardoor een punt voor. Na de ontmoeting in Manchester werd Saliba door Britse media en analisten aangewezen als de grote uitblinker bij The Gunners, die inmiddels meer zeges in één seizoen hebben geboekt dan de fameuze Invincibles in het historische seizoen 2003/04.

Timing
Voormalig United-aanvoerder Vidic geniet al langere tijd van Saliba, en zijn verdedigingspartner Gabriel Magalhães. 'Die twee doen het dit seizoen echt heel goed. Je ziet aan hen dat zij genieten van het vak verdedigen en dat ze alles over hebben voor een clean sheet', zei de Serviër tegen The Times. 'Ze hebben allebei een goede mentaliteit en vullen elkaar ook uitstekend aan. Mede door die twee heeft Arsenal dit seizoen heel weinig tegengoals.'

'Wat een geweldige verdediger is hij', zei Richards over Saliba in de podcast The Rest is Football. 'Briljant', voegde Lineker eraan toe in gesprek met de voormalig verdediger van onder andere Manchester City. 'Ik weet dat we dit seizoen al vaak over Saliba hebben gesproken, maar zijn timing in duels is fenomenaal. Hij leest het spel uitstekend. Voor mij was Saliba echt de beste speler op het veld', verklaarde Richards.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bobby Moore-ingreep
Saliba behoort samen met Gabriel tot de vier minst voorbij gespeelde centrale verdedigers in de Premier League, samen met Virgil van Dijk (Liverpool) en Ezri Konsa (Aston Villa). The Guardian zoomde ook in op de Fransman ('een menselijk schild') en omschreef zijn belangrijke tackle in de tweede helft op United-aanvaller Alejandro Garnacho, op weg naar Arsenal-doelman David Raya, als een 'Bobby Moore-ingreep met chirurgische precisie'.

The Evening Standard noemde het optreden van Saliba 'solid as a rock' en The Independent gaf hem het hoogste cijfer van alle spelers op het veld op Old Trafford: een 9. Ook voormalig United-aanvoerder Gary Neville was onder de indruk van Saliba. 'Hij speelde geweldig. Arsenal hield voor de elfde keer dit seizoen de nul in een uitwedstrijd, al waren ze niet op hun best tegen United. Dat was Saliba wel', zei Neville tegen Sky Sports. Saliba staat al sinds 2019 onder contract bij Arsenal, maar werd in de voorbije jaren verhuurd aan Saint-Étienne, OGC Nice en Olympique Marseille.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.