Arsenal wint vaker dan de Invincibles: 'Ze wonnen nu eens lelijk'

Reacties

De Engelse landstitel wordt in de laatste speelronde vergeven. Arsenal heeft het niet in eigen hand, maar voerde de druk op Manchester City zondag op met een nipte overwinning bij Manchester United.

Arsenal wint vaker dan de Invincibles: 'Ze wonnen nu eens lelijk'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Dinsdagavond moet Man City over de laatste grote horde springen: uit tegen Tottenham Hotspur, waardoor zich de vreemde situatie kan voordoen dat Tottenham zijn erfvijand aan de titel kan helpen. De Gunners zullen zich vasthouden aan de wetenschap dat Man City slechts één keer won in de laatste zes bezoekjes aan Tottenham. Zelf hielden ze de race in elk geval in leven, zonder groots te spelen, overigens.

'Ze zullen het niet vaak horen, maar nu zullen ze lachend akkoord gaan met de 'beschuldiging' dat ze lelijk hebben gewonnen. Als Tottenham ze dinsdagavond toch nog een pleziertje doet, dan komt de eerste landstitel in twintig jaar binnen handbereik. Het was een lelijke overwinning op een lelijke dag', verwijst de BBC naar het feit dat er zich zondagavond door alle regen een volwaardige rivier vormde op Old Trafford.

Bij The Athletic krijgt matchwinner Leandro Trossard de complimenten. 'Trossard stapte in het gat dat Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli achterlieten, dit is zijn twaalfde competitiegoal van het seizoen. Vanwege zijn goede vorm staat Martinelli er nu naast, en dat vertrouwen wist hij terug te betalen. Trossard is misschien wel de meest natuurlijke afmaker in Arteta's selectie, en ook als hij geen hoofdrol in een wedstrijd lijkt te hebben, heeft hij er een handje van om voor grote momenten te zorgen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals vermeld: Arsenal werd in 2004 voor het laatst kampioen, en dat gebeurde destijds ongeslagen. Met de overwinning op de ploeg van Erik ten Hag heeft het Arsenal van nu meer competitiewedstrijden gewonnen dan The Invincibles destijds, 27 nu om 26 destijds. De ploeg van Thierry Henry, Dennis Bergkamp en de rest had wél meer punten: zij eindigden op 90 stuks, Arteta's team van nu heeft er 86 en speelt alleen nog tegen Everton, volgende week in eigen stadion.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.