Jaar van grote doorbraak komt voor Van Hecke vroeg ten einde

Reacties

Jan Paul van Hecke kende het seizoen van zijn grote doorbraak in de Premier League. De verdediger was onomstreden bij Brighton & Hove Albion. Door een blessure lijkt zijn seizoen echter vroegtijdig ten einde te zijn gekomen.

Jaar van grote doorbraak komt voor Van Hecke vroeg ten einde
© Pro Shots

Hij moest er lang op wachten, de neef van oud-international Jan Poortvliet. Drie seizoenen om precies te zijn, maar het geduld en het vertrouwen in een uitgestippeld plan werd beloond. Sinds dit seizoen is Van Hecke, na twee verhuurperiodes en een seizoen op de reservebank, namelijk onbetwiste basisspeler bij Brighton.

Manager Roberto de Zerbi vertrouwt blind op de Zeeuw, die vanaf medio oktober geen minuut in de Premier League meer miste. Tot afgelopen weekend, toen Van Hecke plots op het wedstrijdformulier van The Seagulls ontbrak. Tijdens het midweekse duel met Manchester City bleek de verdediger een spierblessure te hebben opgelopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door die blessure kwam er een einde aan een reeks van 23 competitiewedstrijden, waarin de ex-speler van NAC Breda geen minuut miste. Voor De Zerbi was de plotse absentie ook een streep door de rekening. De Italiaan besloot alle middelen in te zetten om zijn vaste waarde snel te recupereren en stuurde Van Hecke naar München.

De Duitse medici, de absolute topspecialisten op het gebied van deze blessures, kwamen echter snel tot de vervelende diagnose: het jaar van de doorbraak zit er normaal gesproken op voor Van Hecke. Daardoor kan de blik op volgend seizoen.

Dat lijkt voorals nog gewoon bij Brighton & Hove Albion te zijn. Al speelde Van Hecke zich – relatief onder de radar van het grote publiek – in de kijker van de Britse top. In de datalijstjes dook de verdediger veelvuldig tussen de grote topverdedigers van de Premier League op. Iets wat Arne Slot in het verleden ook al had gemerkt, toen hij een verdediger zocht bij Feyenoord die met ruimte in de rug kon spelen. Destijds zette De Zerbi zonder twijfel een streep door een transfer naar De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.