Bizarre ineenstorting kost Juventus mogelijk Champions League-voetbal

Reacties

Juventus beleeft een bizarre ineenstorting in de Serie A. In eigen huis won het zondagavond ook niet van het allang gedegradeerde Salernitana. Champions League-voetbal is door het gelijkspel nog niet officieel binnen.

Bizarre ineenstorting kost Juventus mogelijk Champions League-voetbal
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
Salernitana
Salernitana

Op 21 januari was Juventus de nummer twee van Italië met een achterstand van slechts twee punten op koploper Internazionale. Alles wees erop dat de formatie van Massimiliano Allegri zich tot de laatste speeldagen zou mengen in de titelstrijd. Sinds dat moment won de Oude Dame echter slechts twee van de vijftien (!) wedstrijden.

Het treffen met Salernitana, dat in april al officieel degradeerde en als enige club in de vijf grote competities van Europa nog geen wedstrijd won dit kalenderjaar, leek de ideale kans voor de inmiddels nummer vier van Italië om na vier remises op rij weer eens te kunnen lachen.

Maar na een half uur ging het ook tegen de laagvlieger mis voor Juventus. Niccolò Pierozzi kopte uit een corner raak namens de bezoekers. Hoewel Juventus de overhand had, kwam het lang tot weinig hele grote kansen. Invaller Arek Milik – die Juventus in de kwartfinale nog in de Coppa Italia hield – was met een kopbal nog het meest dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd. Fabio Miretti schoot op de onderkant van de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In blessuretijd zorgde Adrien Rabiot vanuit een corner alsnog voor de gelijkmaker, waardoor een absolute blamage bespaard blijft voor Juventus. Desondanks moet Juventus, hoewel er mogelijk zelfs zes ploegen de Champions League ingaan vanuit de Serie A, wachten op verzekering van deelname aan het miljardenbal.  

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.