Emmen knikkert Dordrecht uit play-offs na late goal Besuijen

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Vicente Besuijen werd vlak voor tijd de matchwinner in Dordrecht.

FC Dordrecht
0 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De 2-2 van afgelopen dinsdag op De Oude Meerdijk gaf beide ploegen alle perspectief om de volgende ronde van de play-offs te halen en ook in de eerste helft hielden Dordrecht en Emmen elkaar perfect in evenwicht.

Kort na rust werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Niet door bekers op het veld, maar door het omgeslagen weer. De zon in Zuid-Holland had plaatsgemaakt voor regen en bliksem. Niet veel later werd het duel gelukkig herstart en in het restant van de tweede helft had Dordrecht de betere kansen. Emmen-doelman Eric Oelschlägel hield zijn ploeg echter op de been met een aantal knappe reddingen.

Dordrecht liet de kansen liggen en twee minuten voor tijd kreeg de ploeg van Michele Santoni het deksel op de neus. Besuijen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak in de verre hoek. Dordrecht kwam ook in de zes minuten blessuretijd niet meer tot scoren en zag de Eredivisie-droom verdwijnen.

Emmen gaat het in de halve finale van de play-offs opnemen NAC Breda. De Brabanders versloegen eerder deze week Roda JC over twee wedstrijden met 8-1. Daarmee liggen de nummer 3 en 4 van de Keuken Kampioen Divisie uit de nacompetitie.