Bazoer is ploeggenoot dankbaar na cruciale zege AZ

Reacties

Riechedly Bazoer is blij met zijn ploeggenoot Vangelis Pavlidis. De Griekse spits schoot AZ zondag met doelpunt 28 van dit Eredivisie-seizoen naar de overwinning op concurrent FC Twente, waardoor de Alkmaarders nog hoop houden op Champions League-voetbal.

Bazoer is ploeggenoot dankbaar na cruciale zege AZ
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Na ruim een uur was Pavlidis verantwoordelijk voor de winnende treffer. Hij zag Twente-verdediger Van Hoorenbeeck wegglijden, pikte de bal op en schoot de 2-1 binnen. Na afloop kwam Bazoer voor de camera bij ESPN en hij dankte zijn ploeggenoot. 'Iedereen weet dat Pavlidis doelpunten kan maken, maar ook het vuile werk niet schuwt. Daar zijn we hem ook heel erg dankbaar voor. Vandaag is hij weer heel erg scherp als er iemand van FC Twente uitglijdt. Hij is dit seizoen heel erg belangrijk voor ons.'

Ook Dani de Wit kwam voor de camera. Hij benadrukte hoe belangrijk de zege voor AZ was. 'Nu speel je nog ergens voor. Je kan er nu vol de druk op zetten, dus dat is lekker. Natuurlijk komt er dan wat los na het laatste fluitsignaal. Als je niet wint, is het seizoen misschien wel klaar en moet je tevreden zijn met plek vier, maar het is mooi dat het nu nog ergens om gaat.' Het gat tussen AZ en FC Twente is nu nog maar twee punten.

Bij FC Twente overheerste teleurstelling na afloop. Toch probeerde aanvoerder Robin Pröpper al snel weer terug te keren in het positieve. 'We wisten dat dit kon gebeuren. Maar we hebben het nog steeds volledig in eigen hand. We hadden het graag vandaag geklaard, in het hol van de leeuw. Dat is niet gebeurd, dus moeten we door naar volgende week.' FC Twente neemt het volgende op tegen FC Volendam.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.