ADO overleeft zenuwslopende slotfase en blijft in de race voor promotie

Reacties

ADO Den Haag is een stap dichter bij een terugkeer naar de Eredivisie. Gemakkelijk ging dat niet, want de ploeg van Darije Kalezic gaf tegen De Graafschap bijna een marge van drie doelpunten uit handen. In ondertal slaagde ADO er ternauwernood in om een gelijkspel over de streep te trekken.

ADO overleeft zenuwslopende slotfase en blijft in de race voor promotie
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
De Graafschap
De Graafschap

ADO deed dinsdag goede zaken in de heenwedstrijd op De Vijverberg. De bezoekers keerden met een overwinning terug naar Den Haag, maar door een benutte penalty van Jeffry Fortes zorgde De Graafschap ervoor dat niet alle spanning verdween. Ook in de Hofstad was ADO lange tijd de betere ploeg. Met twee doelpunten drukte Alex Schalk de krachtsverschillen uit in de score.

Halverwege de eerste helft opende Schalk op aangeven van Amir Absalem de score. De 31-jarige aanvaller schoot met links hard raak. Tien minuten voor rust stond Schalk (1,71 meter) op de goede plek om een corner van Daryl van Mieghem binnen te knikken. Daarmee werd de routinier de oudste speler met twee doelpunten in de play-offs om promotie/degradatie sinds Sherjill MacDonald in het seizoen 2017/18.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De doelpunten van Schalk haalden de angel uit het duel, dat in het begin van de tweede helft kortstondig werd stilgelegd vanwege vuurwerk. Jan Vreman probeerde de marge te verkleinen door Ralf Seuntjens en Philip Brittijn in te brengen. Dat sorteerde effect, want de 35-jarige spits zorgde halverwege de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Door het doelpunt van Seuntjens keerde de spanning ineens terug.

De Graafschap ging op zoek naar meer. Vlak voor het ingaan van het Haags kwartiertje kwamen de bezoekers langszij. Een corner van Alexander Büttner viel op het hoofd van Fortes. Jort van der Sande leek de inzet op de lijn nog te kunnen keren, maar de invaller timede niet goed. Niet veel later dupeerde Absalem ADO door een bal weg te trappen en zijn tweede gele kaart te incasseren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In ondertal was het overleven voor ADO. Dat lukte, al mocht de thuisploeg van geluk spreken dat Seuntjens in de 96ste minuut niet toesloeg. In de halve finale speelt ADO tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Die positie wordt een dag voor de laatste speelronde nog bezet door Excelsior, maar ook RKC Waalwijk en Heracles Almelo moeten nog vrezen. Het heenduel wordt woensdag gespeeld in Den Haag, de return is drie dagen later.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.