Het verblijf van Burnley in de Premier League blijft beperkt tot één seizoen. De ploeg van Vincent Kompany moest winnen van Tottenham Hotspur om kans te blijven maken op lijfsbehoud, maar faalde daar zaterdagmiddag in. Luton Town wist ook niet te winnen en moet de wachtkamer in, al is ook die ploeg zo goed als gedegradeerd.

Tottenham Hotspur
2 - 1
Burnley
Burnley

Om degradatie uit te stellen, moest Burnley winnen op bezoek bij Tottenham Hotspur. Die boodschap had de ploeg van Vincent Kompany goed tussen de oren geknoopt, want Jacob Bruun Larsen werkte de bal al na 25 minuten binnen. Pedro Porro zorgde echter niet veel later voor de gelijkmaker.

In de 82ste minuut viel de beslissing. Micky van de Ven schoof de bal knap binnen en bracht de score op 2-1. Daarmee bezegelde hij dus het lot van Burnley, dat na een seizoen in de Premier League alweer afdaalt naar het Championship.

West Ham United
3 - 1
Luton Town
Luton Town

Ook Luton Town kon de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Albert Sambi Lokonga zorgde voor een droomstart door al na zes minuten de 0-1 binnen te koppen. Zo'n tien minuten na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: James Word-Prowse schoot een rebound tegen de touwen. Tomas Soucek zette West Ham niet veel later met een volley op voorsprong.

George Earthy besliste de wedstrijd ongeveer een kwartier voor tijd met de 3-1. De jongeling raakte eerder dit seizoen bij zijn debuut nog geblesseerd door een botsing met Edson Álvarez. Door de nederlaag is ook Luton eigenlijk gedegradeerd. De degradatie kan zaterdagavond officieel worden, als Nottingham Forest een resultaat weet te halen tegen Chelsea.

Everton
Everton
1 - 0
Sheffield United

Na ongeveer een halfuur wist Abdoulaye Doucouré Everton op voorsprong te zetten. Dat betekende een record voor Sheffield United. Geen ploeg in de Premier League kreeg ooit zoveel doelpunten tegen in een seizoen: 101 stuks. Daar bleef het wel bij in Liverpool.