'Zonde, Kakuta had zeker zijn waarde voor Vitesse'

Reacties

Enigszins verrassend verliet Gaël Kakuta afgelopen week Vitesse. De Chelsea-huurling, dit seizoen goed voor twaalf wedstrijden en één doelpunt, keerde terug naar Londen. De Arnhemmers hadden graag nog langer gebruik gemaakt van de 22-jarige aanvaller, maar de Fransman kon zijn rol op het tweede plan niet langer aan.

'Zonde, Kakuta had zeker zijn waarde voor Vitesse'

Trainer Peter Bosz: 'Twee maanden voor de winterstop heb ik met Gaël gesproken. Hij baalde dat hij geen basisplaats had, maar zag ook dat het elftal goed speelde. Hij piekerde en wilde weg. Hij zei: Ik word nu al voor de vijfde keer verhuurd, het wordt tijd dat ik bij een club die mij onder contract heeft staan, vecht voor een basisplaats.'

'We maakten de afspraak dat we in de winter naar zijn situatie zouden kijken. Dat is gebeurd. Het is zonde, want Gaël had zeker zijn waarde voor Vitesse', aldus Bosz. Kakuta is teruggekeerd naar Londen en de verwachting is dat hij verkocht wordt.

Ook Chelsea-huurling Sam Hutchinson keerde terug naar Londen. Bosz: 'De afspraak was dat Sam een half jaar zou komen. Ook hij had geen basisplaats, maar zijn doel om fit te worden geraken heeft hij wel behaald.' Vitesse haalde met Bertrand Traoré (18) wel een nieuwe Chelsea-huurling naar Arnhem. De Arnhemse club verblijft momenteel in Abu Dhabi voor een trainingskamp met het oog op de tweede seizoenhelft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.