Zo liggen de Europese kaarten in Engeland: Slot naar de Champions League

Reacties

De wedstrijden van donderdagavond hebben gevolgen gehad voor de Europese tickets die in Engeland worden verdeeld. Het belangrijkste nieuws is een formaliteit: na dit seizoen afwezig te zijn geweest, keert Liverpool definitief terug in de Champions League.

Zo liggen de Europese kaarten in Engeland: Slot naar de Champions League
© Pro Shots

De ploeg die volgend seizoen vermoedelijk onder leiding staat van Arne Slot kon het miljardenbal eigenlijk al niet meer mislopen, en door de nederlaag van Tottenham Hotspur is het ook theoretisch niet meer mogelijk. Na Arsenal en Manchester City zijn The Reds de derde van vier ploegen die naar de Champions League gaan onder de Engelse vlag.

De strijd om het vierde ticket lijkt ook wel zo'n beetje gestreden. Tottenham heeft nog vier wedstrijden en een achterstand van zeven punten op nummer vier Aston Villa, waarbij de ploeg van Ange Postecoglou nog tegen Liverpool en Man City moet spelen. Villa heeft nog drie wedstrijden in de competitie, en minimaal één in de Conference League. Na de 2-4 nederlaag tegen Olympiakos Piraeus is de finale, laat staan de eindzege, ver weg voor het team van Unai Emery.

Als winnaar van de Conference League zou Villa een plek in de Europa League krijgen, maar die heeft de club toch al beet: lager dan vijfde kan de club uit Birmingham niet meer eindigen. De vijfde plek is ook goed voor het tweede toernooi van Europa, omdat League Cup-winnaar Liverpool vanzelfsprekend afstand doet van dat ticket nu ze in de Champions League zijn beland.

Op dit moment is plek zes in de Premier League goed voor de Conference League. Manchester United bekleedt die plek, op flinke afstand van Tottenham, dat dus vijfde staat. De ploeg van Erik ten Hag speelt de bekerfinale tegen Manchester City en gaat bij winst naar de Europa League, ongeacht waar ze in de stand eindigen. Alle andere clubs zullen hopen dat City wint. In dat geval is de zesde plek óók een Europa League-plek, en gaat de zevende in de stand nog naar de Conference League.

De huidige nummer zeven is Newcastle United, met twee punten voorsprong op Chelsea. Die twee kapitaalkrachtige clubs moeten dus hopen op hulp van Man City, of zelf nog langs United gaan op de ranglijst. Dat is nog goed mogelijk, de verschillen zijn klein.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
6
Chelsea
37
17
9
11
75-62
+13
60
7
Newcastle United
37
17
6
14
81-60
+21
57
8
Manchester United
37
17
6
14
55-58
-3
57
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.