Zaakwaarnemer van Van de Beek sluit terugkeer naar Ajax uit

Reacties

Donny van de Beek vervolgt zijn carrière niet bij Ajax. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Guido Albers zondagochtend duidelijk gemaakt. De pijlen zijn gericht op een transfer naar Italië of Spanje.

Zaakwaarnemer van Van de Beek sluit terugkeer naar Ajax uit
© Pro Shots

Albers beaamde bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie dat er bij Manchester United weinig toekomst meer is voor Van de Beek. De 27-jarige Nederlander is dit seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, maar komt daar ook bijzonder weinig aan spelen toe. Komende zomer moet er dus een nieuwe overstap komen. Daarbij is het duidelijk dat United hem niet naar een andere Premier League-club wil laten gaan.

'Ik heb met Donny gezeten. Hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax. Mijn voorkeur was het om in Spanje, Frankrijk of Italië te gaan kijken. Als ik hem in Spanje of Italië kan krijgen, zou dat fantastisch zijn. Bij een club waar hij als nummer 10 kan spelen zoals hij dat ook bij Ajax heeft gedaan', vertelde Albers zondagochtend.

Van de Beek was vorige zomer dicht bij een overstap naar Real Sociedad, gaf de zaakwaarnemer aan. 'Dat ging op het laatste moment niet door. Ten Hag wilde hem toen houden tot het laatste moment van de transferperiode. Toen moest daarna nog een keuze worden gemaakt en is hij via een relatie van zijn vorige management bij Eintracht Frankfurt gekomen. Die hebben dat hartstikke goed gedaan door hem weg te halen bij Manchester United waar hij sowieso niet ging spelen. Maar dan kom je laat bij een club waar je helemaal niet bekend bent. Dat is hartstikke moeilijk', luidde de uitleg over de huurdeal die op 1 januari werd afgerond.

Van de Beek heeft in Manchester nog een contract tot medio 2025. United moet hem dus komende zomer verkopen om nog een aardige transfersom te kunnen ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.