Willem II-miskoop Nemec ster in eigen land: 'Laat zich zien'

Reacties

Adam Nemec is een van de drie Eredivisie-spelers die nog kans heeft op deelname aan het EK. Bondscoach Jan Kozak is enthousiast over de reserve van Willem II, die vrijdag twee keer scoorde voor Slowakije in de oefeninterland tegen Georgié (3-1).

Willem II-miskoop Nemec ster in eigen land: 'Laat zich zien'

In Tilburg heeft Nemec geen moment laten zien waarom hij in aanmerking kan komen voor een basisplek op het EK. De dertigjarige spits is bij Willem II in de Eredivisie niet verder gekomen dan drie basisplaatsen. Na de winterstop speelde hij welgeteld 31 minuten in twee korte invalbeurten.

Toch besloot Kozak om Nemec op te nemen in zijn 27-koppige voorselectie. Tegen Geogië betaalde de targetman dat vertrouwen terug met twee goals. 'Nemec is een van de spelers die nog aan zijn fitheid moet werken', aldus Kozak op de site van de bond. 'Toch heeft hij duidelijk laten zien dat hij de definitieve selectie wil halen. Hij houdt van uitdagingen en hij is erg gemotiveerd om zich te bewijzen. Voor ons is Nemec een waardevolle speler.'

Zondag staat voor Slowakije een nieuwe test op het programma, als Duitsland in Augsburg de opponent is. Zes dagen later volgt de uitzwaaiwedstrijd tegen Noord-Ierland. In de poulefase is Slowakije gekoppeld aan Wales, Rusland en Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.