Willem II schiet in 2016 vooral losse flodders

Reacties

● Roda JC won zestien van de dertig voorgaande Eredivisie-duels met Willem II in eigen huis (G6, V8).

Willem II schiet in 2016 vooral losse flodders

● Willem II won de laatste twee competitiewedstrijden tegen Roda JC (thuis en uit), maar boekte nog nooit drie Eredivisie-zeges op rij tegen de Limburgers.

● De laatste zeven Eredivisie-duels tussen Roda JC en Willem II leverden liefst 33 treffers op (gemiddeld 4,7 per wedstrijd).

● Roda JC boekte één zege in de laatste veertien thuiswedstrijden in de Eredivisie (G6, V7) en kan voor het eerst in de clubhistorie vijf Eredivisie-duels op rij voor eigen publiek verliezen.

● Tom Van Hyfte was betrokken bij vier van de laatste zeven competitiedoelpunten van Roda JC (drie goals, één assist).

Een zeldzame gebeurtenis in het Koning Willem II-stadion: een juichende Willem II'er, in dit geval Erik Falkenburg.
Een zeldzame gebeurtenis in het Koning Willem II-stadion: een juichende Willem II'er, in dit geval Erik Falkenburg.

● Willem II wist sinds de 3-2 thuiszege op Roda JC in december nog maar een van de zestien Eredivisie-duels te winnen (G5, V10).

● Sinds 1990/91 maakte alleen Go Ahead Eagles in 2014/15 minder doelpunten in de tweede seizoenshelft (zeven) dan Willem II dit seizoen (acht).

● Willem II staat na 33 speelronden op 26 punten, drie minder dan het aantal waarmee tegenstander Roda JC als hekkensluiter eindigde in 2013/14 (achttiende met 29 punten).

● Slechts 5,4 procent van de schoten van Willem II hebben een doelpunt opgeleverd sinds de winterstop, terwijl dit in de eerste seizoenshelft nog 17,9 procent was.

● Jurgen Streppel staat voor zijn 102de Eredivisie-duel als trainer van Willem II en wordt daarmee de op twee na meest ervaren Eredivisie-trainer van de Tilburgers (achter Heinrich Müller en Jan Reker).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.