Willem II blijft zoeken naar nieuwe aanvaller

Reacties

Willem II is nog druk op zoek naar versterkingen. Duidelijk is in ieder geval dat Kyle Scott niet de gewenste nieuwe offensieve kracht is. De Tilburgers zijn op zoek naar een echte buitenspeler en de achttienjarige huurling van Chelsea is van origine meer een offensieve middenvelder.

Willem II blijft zoeken naar nieuwe aanvaller

Scott deed vorige week maandag mee in de oefenwedstrijd tegen RKDSV (0-16). Ook de dag erna was hij tegen Uno Animo (0-4 winst) van de partij. Afgelopen zaterdag maakte hij tegen FC Oss (1-1) zelfs het enige doelpunt van de Tricolores. Woensdag bevestigt de club dat Scott niet in aanmerking komt voor een contract.

VI meldde eerder al dat Willem II meer op zoek is naar een ander type. Behalve Tarik Tissoudali (Telstar) is Jody Lukoki een van de spelers die op de Tilburgse lijst staat. De 23-jarige aanvaller staat onder contract bij Ludogorets, maar wil terugkeren in de Eredivisie. De Tilburgers, die ook nog op defensieve versterking azen, zien in de voormalige Ajacied een van de kandidaten om Terell Ondaan te vervangen. Laatst genoemde ging niet akkoord met de nieuwe aanbieding van Willem II.

Of er financiële ruimte is voor de komst van Lukoki is maar de vraag. Adam Nemec leverde Willem II afgelopen weken een welkome verrassing op. De spits, die in zijn Tilburgse periode teleurstelde, nam met Slowakije deel aan het Europees kampioenschap waardoor de Tilburgse club ongeveer 250 duizend euro kan bijschrijven.  Maar die opbrengst, die nog moet worden overgemaakt op de rekening van de Brabantse club, kan niet worden benut voor nieuwe spelers. De transactie valt onder afgelopen boekjaar, dat op 30 juni is afgelopen.

Willem II roerde zich afgelopen winterstop al nadrukkelijk op de transfermarkt. Onder anderen Anouar Kali en Bartholomew Ogbeche werden gehaald. Eerstgenoemde kampt met klachten aan zijn bovenbeen. Ogbeche staat door een hamstringblessure diverse weken aan de kant. Afgelopen seizoen was het tweetal ook al geruime tijd niet inzetbaar door blessureleed.

Tot dusver versterkte Willem II zich met middenvelders Tom Haye (AZ), Jari Schuurman (Feyenoord, huur) en spits Fran Sol (Villarreal).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.