White Star Brussel strijdt via rechter tegen 'sabotage'

Reacties

Een Belgische burgerrechter moet zich gaan buigen over de afgewezen licentie van White Star Brussel, dat ten strijde trekt tegen 'de sabotage'.

White Star Brussel strijdt via rechter tegen 'sabotage'

Vorige week leek het doek te zijn gevallen voor White Star Brussel. Voorzitter en trainer John Bico (foto) zag geen heil meer in een voortbestaan van de club na het negatieve besluit van het Belgisch Arbitragehof (BAS) om zijn club de licentie te ontnemen. 'Onze strijd eindigt hier. Ik zie niet in waarom ik nog door zou gaan.'

Maar nu klinken er beduidend andere geluiden van WS Brussel. 'We zijn geen vogel voor de kat. De strijd is nog maar net begonnen', luidt het statement van de club, die de promotie naar de Eerste Klasse zag worden gedwarsboomd door de afwijzing van een licentie. De Brusselse club gaat een rechter vragen zich te buigen over de uitspraak van het BAS in de hoop alsnog te kunnen uitkomen op het hoogste niveau in België.  

Maar niet alleen het BAS moet het ontgelden in de verklaring van White Star Brussel. Met name burgemeester Françoise Schepmans van Sint-Jan-Molenbeek is de gebeten hond. Zij wordt verweten een kwalijke rol te hebben gespeeld door het huurcontract van het stadion te verscheuren.

'Deze laaghartige daad van sabotage tegen de club, de Molenbeekse jeugd en de economische sector van de gemeente die zou geprofiteerd hebben van een eersteklasser, zal beoordeeld worden door de rechtbank van Brussel', aldus WS Brussel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.