Volendam legt Braziliaan vast: 'Potentie om prachtig voetbalverhaal te schrijven'

Reacties

Diego Gustavo en FC Volendam hebben elkaar gevonden in een verbintenis tot medio 2025. De Braziliaan verdiende het contract tijdens zijn stage.

Volendam legt Braziliaan vast: 'Potentie om prachtig voetbalverhaal te schrijven'
© FC Volendam

Gustavo (18) meldde zich in juli bij Volendam in de hoop een Europees avontuur te kunnen beginnen. Trainer Wim Jonk was te spreken over de kwaliteiten van de middenvelder, die in eigen land voor Esporte Clube Laranja Mecânica speelde. Het leidde tot een contract tot medio 2025 met een optie voor nog een jaar.

'Mijn indruk van de technische staf onder leiding van Wim Jonk is geweldig', reageert Gustavo op de site van zijn nieuwe club. 'Ik heb voor deze club gekozen vanwege de manier van voetballen en de durf om jonge spelers de kans te geven.'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen ziet in Gustavo 'een creatieve middenvelder, gezegend met een bovengemiddelde techniek, een mooie trap, een goed spelinzicht en een flinke dosis gif'.

De Braziliaanse middenvelder zal zich nog moeten ontwikkelen. 'Fysiek en motorisch moet Diego nog stappen zetten, zodat hij steeds langer kan leveren op een hogere intensiteit', aldus Van Leeuwen. 'Met dit contract krijgt Diego nu alle tijd om te wennen aan Nederland én Volendam, zowel op als buiten het veld. Als de dingen dan samen gaan vallen zoals wij verwachten, heeft hij de potentie om een prachtig voetbalverhaal te schrijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.