Vier doelpunten van Sørloth niet genoeg voor zege op Real Madrid

Alexander Sørloth heeft geschiedenis geschreven. De aanvaller van Villarreal was zondag de zesde speler ooit die vier goals maakte in één LaLiga-wedstrijd tegen Real Madrid, maar een overwinning leverde die prestatie niet op.

Villarreal
Villarreal
4 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Reeds kampioen en een Champions League-finale nog voor de boeg, maar rustig aan deed Real Madrid niet bepaald in de eerste helft. Dat had vermoedelijk vooral te maken met het feit dat Carlo Ancelotti zijn tweede garnituur had opgesteld, al was de manier waarop De Koninklijke voor rust voetbalde niet passend voor die term.

Halverwege had de kampioen van Spanje al viermaal gescoord, waaronder twee goals van Arda Güler. Al zijn zes doelpogingen in La Liga tot en met zijn tweede treffer zette het Turkse toptalent om in een doelpunt: een ongekende statistiek.

Toch was niet Güler, maar Sørloth de meest scorende speler van het duel. De Noor maakte in de eerste helft alweer zijn zesde kopgoal van het seizoen – een unicum deze eeuw, maar wat hij na de pauze deed, was nog meer bijzonder. In ruim tien minuten maakte hij de 1-4 achterstand hoogstpersoonlijk ongedaan.

Na Martín Ventolrà (1934/35), Martínez Català (1939/40), Emilín García (1944/45), Esteban Echevarría (1947/48) en Taty Castellanos (2022/23) was de oud-spits van FC Groningen pas de zesde speler ooit met vier goals in een LaLiga-wedstrijd tegen Real Madrid. Daardoor neemt hij bovendien de eerste plaats over van Artem Dovbyk in de strijd om de topscorerstitel van Spanje, maar de tweede nederlaag van het seizoen kon Villarreal desondanks niet toebrengen aan Real Madrid.