Verbeek ontsteekt in woede na 'wisseltruc' oefenpartner

Reacties

Gertjan Verbeek is tijdens het oefenduel van VfL Bochum met Eintracht Trier woedend geworden. De Nederlandse coach van de ploeg uit de Tweede Bundesliga smeet met een stoel nadat zijn collega-trainer voor de zoveelste keer wisselde.

Verbeek ontsteekt in woede na 'wisseltruc' oefenpartner

Het ging na afloop van het oefenduel niet om de 1-0 zege van de ploeg uit de Regionalliga, het vierde niveau van Duitsland. Verbeek kon immers een zware trainingsweek en een lange reis als excuus aanvoeren.

Het wisselbeleid van Eintracht-trainer Peter Rubek was de voornaamste gespreksstof. Terwijl Verbeek halverwege zijn hele ploeg wisselde, hield Rubek er een wat ander beleid op na. En die tactiek, mogelijk ingegeven door het openingsdoelpunt in de achtste minuut, kwam de wedstrijd niet bepaald ten goede.

Rubek plaatste wissels in de vijftigste, 56ste en 58ste minuut. Vervolgens had hij een dubbele wissel in de 71ste minuut in petto, maar maakte hij het helemaal bont met zijn slotakkoord. In de 87ste minuut liet hij namelijk nog zes (!) spelers tegelijk invallen, hetgeen ervoor zorgde dat Verbeek witheet werd. Bochum had de coach immers al aangesproken op zijn opmerkelijke wissels, die steeds voor oponthoud zorgden. Het laatste kunstje van Rubek leidde ertoe dat Verbeek de plastic stoel van zijn assistent pakte en richting de hoek gooide om kort daarna boos richting de spelersbus te stormen.

Bochum liet vervolgens nog wel weten dat Verbeek alleen boos was over de wissels van Rubek, die onsportief gedrag werd verweten. De nederlaag zou er niets mee te maken hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.