Veel belangstelling vanuit Engeland voor Rusnák

Reacties

Albert Rusnák staat er goed op bij clubs uit Engeland. De offensief ingestelde middenvelder van FC Groningen is extra interessant omdat hij in de jeugdopleiding van Manchester City actief was.

Veel belangstelling vanuit Engeland voor Rusnák

City nam Rusnák al op zestienjarige leeftijd, in de zomer van 2010, over van MFK Košice. Daarom geldt de Slowaak in Engeland als een zogenaamde homegrown-player, een speler die zijn opleiding genoot in Engeland. Elke Premier League-club moet in een selectie van 25 spelers minimaal acht spelers hebben die zijn opgeleid in Engeland.

De 21-jarige Rusnák vestigde in de bekerfinale van 2015 de aandacht op zich door twee keer te scoren in de bekerfinale tegen PEC Zwolle (0-2 winst FC Groningen). Dit seizoen kreeg hij 'op 10' de kans om Tjaronn Chery te vervangen. De houding die Rusnák op dat moment etaleerde, schoot bij Groningen echter in het verkeerde keelgat. De technicus werd dan ook al snel naar de linkerkant verplaatst.

Omdat Rusnák ook als linkeraanvaller zijn stempel lang niet altijd wist te drukken, is de kans groot dat FC Groningen bereid is om mee te werken aan een vertrek van de speler. Eens te meer omdat Rusnák in zijn derde contractjaar verplicht meer moet gaan verdienen. In de wandelgangen wordt Watford regelmatig in verband gebracht met de jeugdinternational, maar geen enkele club heeft zich nog officieel gemeld bij Groningen. Rusnák speelt sinds januari 2015 bij de Trots van het Noorden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.