Van Persie vaakst bestraft, Vlaar hoogste topsnelheid

Reacties

Na zeven duels is het WK voor Nederland geëindigd met een derde plaats. In de (voorlopige) WK-statistieken scoort Oranje hoog.

Van Persie vaakst bestraft, Vlaar hoogste topsnelheid

• Bij absentie van Wesley Sneijder kon Arjen Robben de titel kilometervreter van dit WK opeisen. De aanvaller van Bayern München kwam in zeven wedstrijden tot bijna tachtig kilometer, 79.309 meter om precies te zijn. Hij is daarmee de grootste kilometervreter van dit WK, tot nu toe, voor Daley Blind (75,7 km), Ron Vlaar (74,6) en Stefan de Vrij (71,5). Sneijder staat voorlopig zesde met 69,6 kilometer, maar wordt ongetwijfeld gepasseerd door de nodige Duitsers en Argentijnen.

• Met alleen nog de finale te gaan staat Jasper Cillessen bovenaan een ander FIFA-lijstje. De doelman heeft op dit WK achttien reddingen gemaakt, en is vier keer een antwoord schuldig gebleven op een vijandelijke poging. Met een save-rate van 82 % is hij de beste van dit WK.

Michel Vorm, die in blessuretijd als 23ste en laatste Oranje-international binnen de lijnen kwam, heeft volgens de FIFA-statistieken in die paar minuten wel indruk gemaakt. De doelman gaat de boeken in als de traagste speler op dit WK met een topsnelheid van 11,3 kilometer per uur. Van de Oranje-internationals heeft Ron Vlaar volgens de FIFA-meetmeesters de hoogste topsnelheid gehaald: 33 km/u.

• De verdediger van Aston Villa heeft op dit WK zich ook laten gelden als rots in de branding. Dat vertaalt zich ook in het aantal keer dat hij voor opruiming heeft gezorgd. Voor de Braziliaan Thiago Silva voert Vlaar de ranglijst aan met 29 clearances.  

• Opvallend genoeg heeft Robin van Persie van de Oranje-internationals de meeste overtredingen gemaakt. Met de achttien keer dat hij werd teruggefloten wegens een ongeoorloofde actie is de aanvaller na de Belg Marouane Fellaini zelfs de meest bestrafte WK-ganger.

• Dat Arjen Robben (drie goals en één assist) moeilijk af te stoppen was, blijkt ook aan het aantal overtredingen dat op hem is gemaakt. De aanvaller van Bayern werd 28 keer ongeoorloofd afgestopt, waarmee hij op dit WK het vaakst slachtoffer werd van onreglementaire acties.

• Nederland sloot het WK af met vijftien treffers. Elke 46 minuten scoorde Oranje, dat zes kansen nodig had om één doelpunt te maken. In totaal werden er negentig pogingen geturfd, waarvan er 64 daadwerkelijk ook op doel waren en er vier eindigden op het aluminium. Opvallend was dat slechts één van de vijftien treffers gemaakt werd van buiten het strafschopgebied. Memphis Depay had die eer met zijn goal tegen Australië.

• Bij andere aanvallende statistieken voert Nederland de lijstjes aan. Bij de 270 aanvallen, waarvan er 126 van rechts kwamen, was er in tien procent van de gevallen sprake van buitenspel. Met 27 keer buitenspel staat Oranje op afstand bovenaan voor België (22) en Italië (21).

• Argentinië en Duitsland staan op korte afstand, maar Oranje heeft tot nu toe ook de meeste solo’s in het strafschopgebied laten zien; 31 tegen 29 en 27 voor de finalisten uit respectievelijk Zuid-Amerika en Europa.           

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.