Van Oostveen verwacht einde van profbestaan FC Twente

Reacties

De kans is groot dat FC Twente, in ieder geval voorlopig, bezig is aan zijn laatste seizoen als profclub. Dat liet directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen weten in gesprek met de NOS.

Van Oostveen verwacht einde van profbestaan FC Twente

De proflicentie van FC Twente is voorwaardelijk ingetrokken vanwege de financiële malaise bij de club en de kans is erg klein dat de Tukkers volgend seizoen nog terugkeren in de Eredivisie of de Jupiler League. 'Ik waag me niet aan voorspellingen met percentages, maar in alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat de kans dat FC Twente volgend jaar betaald voetbal speelt minder groot is dan dat ze er niet bij zijn', aldus Van Oostveen.

'Ik denk dat het heel lastig gaat worden', vervolgt Van Oostveen. 'Ik besef dat veel mensen dat zich nu nog niet realiseren, daarom zeg ik het bewust zo. Er liggen gewoon een aantal vuiltjes uit het verleden en dat is heel lastig op te lossen. FC Twente moet dat zelf maar uitleggen, dat is niet aan mij. Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijk nodig hebt om hier nog uit te komen.'

De resultaten uit het onafhankelijke onderzoek van Ben Knüppe hebben aangetoond dat FC Twente bewust informatie heeft achtergehouden voor de KNVB. Het bestuur heeft daarom de opdracht gekregen om op te stappen en gaf daar woensdag gehoor aan. Een jaar geleden zei Joop Munsterman bij zijn afscheid als voorzitter nog dat hij de club met trots en een gerust hart achterliet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.