Transferkoorts in Utrecht: Branderhorst en Romeny op komst

Reacties

De teleurstelling van de uitschakeling in de play-offs is nog voelbaar, toch is FC Utrecht al druk bezig de selectie voor volgend seizoen te versterken. Het is nadrukkelijk op zoek naar een buitenspeler én heeft een nieuwe doelman op het oog.

Transferkoorts in Utrecht: Branderhorst en Romeny op komst
© Pro Shots

Het belooft een drukke transferzomer te worden in Utrecht. Eredivisietopscorer Tasos Douvikas overweegt een vertrek en de clubs staan in de rij voor Amerikaans international Taylor Booth. Intussen is het nog altijd onduidelijk wat Sander van de Streek en Bas Dost, beiden in het bezit van een aflopend contract, gaan doen. Een vertrek lijkt aannemelijk.

En dus is Utrecht nu al opvallend actief op de transfermarkt. In een vroeg stadium werd Souffian El Karouani transfervrij overgenomen van NEC en ook heeft het een mondeling akkoord met Mats Seuntjens. Maar daar lijkt het niet bij te blijven.

Eerder werd al duidelijk dat de club gesprekken voerde met Marouan Azarkan. De buitenspeler van Excelsior werd gezien als een ideale versterking voor de vleugels. Maar nu blijkt dat er nog een flankspeler op weg is naar Utrecht. Ole Romeny (foto) staat op het punt een meerjarig contract te tekenen in Stadion Galgenwaard. Hij komt transfervrij over van FC Emmen. De 22-jarige Nijmegenaar was dit seizoen goed voor elf doelpunten en één assist bij de nummer zestien van de Eredivisie.

Een andere positie die aandacht geniet, is die van de eerste doelman. Vasilis Barkas wordt dit seizoen gehuurd van Celtic. Onlangs werd bekend dat hij zijn doorlopende contract in Schotland heeft laten ontbinden. Een buitenkans voor FC Utrecht, zij het niet dat de Grieks international bij Celtic een veelvoud verdiende van wat er in de Domstad wordt betaald. Het is dan ook geenszins een uitgemaakte zaak dat hij blijft.

Met Fabian de Keijzer heeft FC Utrecht al een potentiële eerste doelman in huis. De jeugdinternational kampte begin dit seizoen met blessures en moest eenmaal fit Barkas voor zich dulden. Om het keepersbestand weer enigszins op peil te krijgen, wordt gekeken naar een ervaren doelman. Een naam die hoog op de scoutingslijstjes staat is die van Mattijs Branderhorst. De keeper van NEC heeft een aanbieding van de Nijmegenaren op zak, maar zou mondeling akkoord zijn met de Domstedelingen.

Deze week in VI en op VI PRO meer over FC Utrecht. Over roerige jaar met Henk Fraser, Frans van Seumeren, de groei achter de schermen én de mogelijkheden richting volgend seizoen. Samba-vleugels aan het Herculesplein?

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.