Tranen vloeien bij Luton: 'Onze fans tonen zoveel begrip'

Reacties

Na de nederlaag bij West Ham United is het voor Luton Town alleen nog maar in theorie mogelijk te ontsnappen aan degradatie. Dat besef was er na het laatste fluitsignaal in Londen bij de nummer achttien van de Premier League. De spelers en technische staf werden getrakteerd op een hartverwarmend applaus.

Tranen vloeien bij Luton: 'Onze fans tonen zoveel begrip'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
3 - 1
Luton Town
Luton Town

In totaal stond de selectie van Luton ongeveer een kwartier bij het uitvak. De spelers en manager Rob Edwards werden toegezongen. Er klonk bovendien luid applaus voor de ploeg die zich zo dapper geweerd heeft op het hoogste niveau, na de verrassende promotie. Edwards kon zijn tranen niet in bedwang houden. Hij was zichtbaar geëmotioneerd door de steun.

Tegenover Engelse media vertelde hij na afloop waarom: 'In deze wereld gaat het alleen maar om resultaten, maar onze fans hebben ook zoveel begrip, compassie en steun getoond. Er is echt een band, dat kun je zien. Dit heb ik niet vaak meegemaakt.' Luton kreeg overigens ook applaus van de West Ham-aanhang, die zijn waardering toonde voor de manier waarop de underdog dit seizoen heeft gestreden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Luton kan nog op evenveel punten komen als Nottingham Forest, maar het doelsaldo van de nummer zeventien is veel beter (-19 ten opzichte van -31). Edwards was realistisch en richtte zijn blik alvast op volgend seizoen. De degradatie is niet het einde van zijn project bij Luton. 'We zijn zo gegroeid als club en die groei maakt me erg trots. We hebben het nu niet gered, de weerstand was te hoog, maar we hebben al eens laten zien dat we vanuit het Championship de stap naar de Premier League kunnen zetten. Dat kunnen we opnieuw flikken', aldus de 41-jarige Welshman.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Nottingham Forest
38
9
9
20
49-67
-18
32
18
Luton Town
38
6
8
24
52-85
-33
26
19
Burnley
38
5
9
24
41-78
-37
24
20
Sheffield United
38
3
7
28
35-104
-69
16
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Luton Town
Meer over Luton Town
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.