Steijn wordt gesteund: 'Ook met Sacchi of Van Gaal gaat het niet zo snel'

Reacties

Met vijf punten uit vijf wedstrijden zal de druk op Ajax-trainer Maurice Steijn toenemen. De analisten van ESPN namen het na de wedstrijd tegen Feyenoord (0-4) op voor de geplaagde oefenmeester.

Steijn wordt gesteund: 'Ook met Sacchi of Van Gaal gaat het niet zo snel'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

'Je kan constateren dat de spelers die gehaald zijn gewoon niet goed genoeg zijn voor Ajax. De spelers zijn niet gewend om met elkaar te spelen. Je kan Louis van Gaal ervoor zetten of Arrigo Sacchi, maar het gaat nog weken duren voor het beter wordt, of het gebeurt nooit. Het is mij te snel om nu de trainer eruit te gooien', stak Mario Been op de televisiezender van wal.

'Hij heeft een groep spelers gekregen waar hij niet achter stond. Nu zit hij opgezadeld met een selectie die niet goed genoeg is. Dan moet je de lat lager leggen en Steijn tot de winterstop geven om er wat van te maken. Dat wordt moeilijk. Hij moet nu heel snel een vaste keuze gaan maken qua speelstijl en elftal, het vele wisselen is geen luxe', gaf Been, zelf ex-trainer van Feyenoord, Steijn wijze raad mee.

Marciano Vink wil ook nog niet van een ontslag spreken, al maakte de ex-Ajacied wel een voorbehoud. 'Er moet wel een wisselwerking tussen Steijn en de groep blijven, met name van de groep naar Steijn. Als dat vertrouwen broos wordt, dan heb je wel een probleem. Ze moeten denk ik aan tafel gaan zitten om te kijken waar ze staan, of het vertrouwen er nog is.'

Of het met Feyenoord-coach Arne Slot aan het roer beter zou gaan bij Ajax? Vink stipt een verschil aan tussen Feyenoord en Ajax: 'Slot had ook graag een normale voorbereiding gehad. Wat Steijn wel valt te verwijten: de kern van vorig jaar is er nog, maar er kwam een nieuwe groep die voor nieuwe dynamiek zorgde, en dat ging tot het laatste moment door. Er kwamen concurrenten bij voor spelers. Dan ga je toch wegen, een team vormen', analyseerde Vink, die ook de komende weken nog problemen voorziet voor Ajax.

'De wedstrijden na de transferdeadline waren de makkelijkste niet, en er komen nog wat moeilijke aan. Ajax zit denk ik in een negatieve spiraal: een groep die nog aan elkaar moet wennen, en het programma dendert ook door.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.