Stadiontest: alle achttien clubs op een rij

Hoe is het gesteld met de sfeer in Eindhoven? Wat is dat toch met die stadionspeaker van Roda JC Kerkrade en eet je bij De Graafschap nog altijd het beste broodje bal? Voetbal International zocht het uit in de traditionele Stadiontest. Het leverde een onverwachte winnaar op én twee verrassende verliezers.

Stadiontest: alle achttien clubs op een rij

Het voetbal en de thuishavens mogen nog zo snel veranderen, het recept is al jaren hetzelfde: drie verslaggevers die onaangekondigd de achttien clubs in de Eredivisie bezoeken. Op basis van een handvol criteria worden alle voetbaltempels in ons land kritisch – en met een kleine knipoog – beoordeeld.

Een stadiontest anno 2016 is niet eenvoudig. Clubs zeggen dat ze er steeds meer voor de fan zijn, maar in tachtig procent van de gevallen hadden we nog gewoon een seizoen -of clubcard nodig om binnen te komen. Bij sommige clubs moet er zelfs betaald worden voor de kaart die noodzakelijk is om vervolgens een wedstrijdticket te kunnen kopen. De gewone supporter blijft betalen. Met een sterk gevoel van weemoed denken we terug aan het verleden, waar vader en zoon op zondagmiddag spontaan konden besluiten naar het voetbal te gaan.

Alle Eredivisionisten komen hieronder aan bod, van de twee hekkensluiters Heracles Almelo en SC Heerenveen tot en met de nummer één, winnaar De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen