Speelronde 34: in acht duels staat er nog wat op het spel

Reacties

In de laatste speelronde van de Eredivisie is er nog genoeg om voor te voetballen. VI.nl zet op een rij welke beslissingen zondag nog gaan vallen.

Speelronde 34: in acht duels staat er nog wat op het spel

Ajax of PSV?
Welke ploeg wordt er zondag kampioen? Ajax heeft daarvoor verreweg de beste papieren. PSV heeft weliswaar ook 81 punten, maar staat door de resultaten van afgelopen zondag nog steeds zes doelpunten achter wat doelsaldo betreft. Ajax gaat zondag op bezoek bij De Graafschap en PSV mag op visite bij PEC Zwolle. Bij een zege van Ajax moet PSV dus minimaal met zeven goals verschil winnen om op doelsaldo kampioen te kunnen worden.

Willem II of Excelsior?
De tegenstander van Ajax heeft nergens meer om voor te spelen. De Graafschap kan Willem II en Excelsior niet meer achterhalen en De Superboeren weten dus al dat MVV Maastricht of FC Volendam op vrijdag 13 mei de eerste tegenstander is in de play-offs om handhaving. De andere Eredivisie-ploeg die via die weg het vege lijf zal moeten redden, is Excelsior of Willem II. De Kralingers hebben een punt voorsprong. Een zege bij het al gedegradeerde SC Cambuur volstaat dus om vakantie te gaan vieren en Willem II, dat op bezoek gaat bij het al veilige Roda JC, te veroordelen tot een zuur nagerecht.

AZ of FC Utrecht?
In de 34ste speelronde staat ook een heuse finale op het menu. Achter Ajax, PSV en Feyenoord (al zeker derde) gaat de nummer vier zich immers zonder het spelen van play-offs plaatsen voor de Europa League-voorronde. AZ ligt wat dat betreft op pole position. De voorsprong op de gastheer van zondag is drie punten. Voor verliezend bekerfinalist FC Utrecht is de opdracht kraakhelder: met drie goals verschil winnen van AZ.

PEC Zwolle, FC Groningen, NEC of Vitesse?
De verliezer van de tweestrijd tussen FC Utrecht en AZ zal uitkomen in de play-offs om het laatste Europese ticket. Ook Heracles Almelo is daar al zeker van. Omdat plek zeven en acht ook recht geven op die route richting Europa, maken PEC (de tegenstander van PSV), FC Groningen, NEC en Vitesse daar nog kans op. FC Groningen heeft die plaatsing net als nummer zeven PEC in eigen hand. De noorderlingen ontvangen in eigen huis Heracles Almelo. NEC en Vitesse moeten hopen op misstappen van de concurrenten. De Nijmegenaren reizen af naar Feyenoord en Vitesse maakt zich op voor een uitduel met FC Twente.

Een blik op het algehele programma leert dus dat alleen bij het duel ADO Den Haag-SC Heerenveen nergens meer voor wordt gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.