Red Bull Salzburg wil Lijnders als nieuwe hoofdtrainer

Reacties

Red Bull Salzburg heeft concrete interesse in Pepijn Lijnders (41). De huidige assistent van Jürgen Klopp trekt na dit seizoen de deur achter zich dicht op Anfield. Mogelijk ligt zijn toekomst in Oostenrijk.

Red Bull Salzburg wil Lijnders als nieuwe hoofdtrainer
© Pro Shots

Lijnders trok in 2015 naar Liverpool, waar hij in eerste instantie jeugdtrainer was. Later werd hij door toenmalig hoofdtrainer Brendan Rodgers overgeheveld naar het eerste elftal als assistent-trainer. Jarenlang was Lijnders de rechterhand van Klopp bij Liverpool. In 2018 stond hij voor het eerst op eigen benen, door als hoofdtrainer bij NEC aan de slag te gaan. In datzelfde jaar keerde hij terug als assistent van Klopp.

Nu is Red Bull Salzburg bij Lijnders uitgekomen. Dit seizoen dreigt er een einde te komen aan de hegemonie van Salzburg. Na tien landstitels op rij kan Sturm Graz zich zondag verzekeren van het kampioenschap in Oostenrijk. Mocht Salzburg inderdaad tweede worden, moet het de voorronde van de Champions League in. Momenteel staat Salzburg onder leiding van interim-trainer Onur Cinel. In april werd hoofdtrainer Gerhard Struber op straat gezet.

Volgens Oostenrijkse media was eerder Bo Svensson in beeld bij Salzburg om de nieuwe trainer te worden. Hij heeft een verleden bij zusterclub FC Liefering en werd in november ontslagen als hoofdtrainer van FSV Mainz 05, waardoor hij beschikbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.