Real Madrid kampioen na verlies Barcelona tegen Blind en co

Reacties

Real Madrid is officieel kampioen van Spanje. Barcelona ging zaterdagavond onderuit bij Girona, waardoor het ook rekenkundig niet meer mis kan gaan voor de Madrilenen. Bovendien is Xavi met zijn ploeg ook de tweede plaats kwijt in LaLiga.

Real Madrid kampioen na verlies Barcelona tegen Blind en co
© Pro Shots
Girona
Girona
4 - 2
Barcelona
Barcelona

Wie nog even een Spaanse tapas naar binnen aan het werken was en de eerste vijf minuten van het duel miste, ging niet met een fijn gevoel op zijn plek zitten bij de Catalaanse derby. Andreas Christensen maakte op prachtige wijze met een volley al vroeg het openingsdoelpunt, razendsnel ongedaan gemaakt door een intikker van Artem Dovbyk. De Oekraïner ligt nog altijd op pole position om topscorer van Spanje te worden.

Daarmee was het duel met grote belangen direct ontbrand. Voor de twee teams op het veld stond de tweede plaats op het spel, maar koploper Real Madrid kon na de zege op Cádiz zonder te spelen kampioen worden bij puntverlies van Barcelona. Op slag van rust leek dat scenario de prullenbak in te kunnen na een VAR-ingreep: Robert Lewandowski benutte de penalty na een overtreding van Lamine Yamal.

Hoewel de bezoekers de overhand hadden na de pauze, lieten ze diverse kansen op de derde goal liggen. En dat kwam ze heel duur te staan, want na ruim een uur spelen draaiden Daley Blind en consorten binnen tien minuten de boel volledig om en passeerden Marc-André Ter Stegen driemaal.

Portu strafte eerst een dramatische terugspeelbal van Sergi Roberto, met wie Xavi juist graag verder wil, af en een poging van Miguel Gutiérrez werd van richting veranderd en eindigde ongelukkig achter de goalie, die door zijn optreden na Messi de buitenlander is met de meeste duels namens Barcelona. De Duitser had na twee tegengoals nog een goede redding in huis, maar was op de kanonskogel van Portu een kwartier voor tijd volledig kansloos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee kon de champagne alvast worden ontkurkt door Real Madrid, dat met een voorsprong van veertien punten met nog vier duels te spelen ook in theorie niet meer te achterhalen is voor de eeuwige rivaal. Pijnlijker voor Barcelona is dat het de tweede plek voorlopig aan Girona moet laten en het Real Madrid door de eigen fout nu al een de titel helpt. Omdat De Koninklijke midweeks de return tegen Bayern München speelt in de Champions League, zal de selectie het feest niet vieren. Maar dat Real Madrid Barcelona onttroont als landskampioen, wordt in de Spaanse hoofdstad door de fans zeker wel gevierd.

De verdedigende instabiliteit die te zien was in de tien dramatische minuten zeggen veel over het seizoen dat de Catalanen doormaken. Vorig jaar was een solide achterhoede nog een kracht van Barcelona, maar dit seizoen was het juist een last. Als Xavi komend seizoen wel wil meestrijden om de titel, moet dat in elk geval anders. Voor Girona is Champions League-voetbal met deze zege, en daarmee een droomseizoen, een feit.

Bekijk hieronder de overige doelpunten in het duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.