PEC Zwolle gaat voor unieke dubbel in beladen IJsselderby

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Go Ahead Eagles en PEC Zwolle betwisten zondagmiddag de IJsselderby.

PEC Zwolle gaat voor unieke dubbel in beladen IJsselderby
Speelronde: 27
Aftrap
: zondag 19 maart,14.30 uur
Scheidsrechter
: Danny Makkelie

• Voor Go Ahead Eagles en PEC Zwolle is de derby veel meer dan een prestigestrijd. De Deventer equipe staat laatste met slechts twintig punten uit 26 duels. PEC is met 27 punten ook nog niet veilig, de aardige serie van na de winterstop ten spijt.

• De 'Deventer variant' van de IJsselderby werd tien keer eerder gespeeld op het hoogste niveau. Go Ahead Eagles ging slechts eenmaal onderuit en boekte vijf zeges. Die andere vier duels eindigden, u voelt hem aankomen, in een gelijkspel.

• Duels in Zwolle meegerekend houden beide kemphanen elkaar keurig in evenwicht. Go Ahead Eagles en PEC Zwolle kraaiden beide zeven keer victorie en speelden ook zeven keer gelijk. Met 30-29 is het doelsaldo licht in het voordeel van de club uit Zwolle.

• Gedurende de laatste drie IJsselderby's vielen in totaal liefst achttien gele en twee rode kaarten.

Op 30 oktober 2016 rekende PEC Zwolle voor eigen publiek af met Go Ahead Eagles: 3-1.
Op 30 oktober 2016 rekende PEC Zwolle voor eigen publiek af met Go Ahead Eagles: 3-1.

• Go Ahead Eagles wil tegen de streekrivaal een einde maken aan een beroerde thuisreeks. Sinds de 1-0 overwinning op Feyenoord in november verloor de formatie van trainer Hans de Koning liefst zes van de zeven competitieduels in De Adelaarshorst. Alleen van ADO Den Haag werd gewonnen: 3-1.

• Eerder dit seizoen won de ploeg van scheidend coach Ron Jans voor eigen publiek met 3-1 van Go Ahead Eagles. Nog nooit won PEC Zwolle in één Eredivisie-seizoen tweemaal van de ploeg uit Deventer.

• PEC Zwolle kan zich vastklampen aan de statistiek dat het slechts één van de laatste zestien Eredivisie-wedstrijden van promovendi verloor. Die andere vijftien wedstrijden resulteerden in dertien overwinningen en twee gelijke spelen.

• Afgelopen week tegen Willem II incasseerde PEC Zwolle voor de tiende keer dit seizoen een goal na de 85ste minuut, vaker dan alle andere zeventien Eredivisie-teams.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.