Palmer krijgt prestigieuze prijs als beloning voor superseizoen

Reacties

Cole Palmer is uitgeroepen tot de beste jonge speler van het bijna voorbije Premier League-seizoen. De aanvaller trok vorige zomer naar Chelsea en heeft een geweldig seizoen gespeeld op Stamford Bridge, waarvoor hij nu beloond is.

Palmer krijgt prestigieuze prijs als beloning voor superseizoen
© Pro Shots

In 33 competitiewedstrijden kwam Palmer (22) tot 22 goals en tien assists, en het is grotendeels aan die enorme bijdrage te danken dat het team van Mauricio Pochettino zich na een slecht seizoen naar alle waarschijnlijkheid toch gaat plaatsen voor Europees voetbal. Op de topscorerslijst moet Palmer alleen Erling Haaland voor zich dulden, en met 27 treffers lijkt de Noor een onoverbrugbare voorsprong te hebben met nog één wedstrijd te gaan.

Palmer kan desondanks meer dan trots zijn op zijn eerste jaar in Londense dienst, en deze bekroning heeft hij gewonnen tegen behoorlijke concurrentie. Vorige week werd bekend dat Haaland één van de andere genomineerden was, alsook Phil Foden (beiden Manchester City, Palmers vorige club). Verder waren Kobbie Mainoo (Manchester United), Alexander Isak (Newcastle United), Destiny Udogie (Tottenham Hotspur) en William Saliba en Bukayo Saka (beiden Arsenal) in de race.

De award, voor spelers die bij het begin van het seizoen 23 jaar of jonger zijn, is voor de vijfde keer vergeven. In 2020 won Trent Alexander-Arnold (Liverpool), in 2021 en 2022 ging Foden ermee vandoor en vorig jaar was Haaland de gelukkige.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.