Ontlading bij RKC voelt als kampioenschap: 'Ik hoor dat we richting Ibiza gaan'

Reacties

Ook de selectie van RKC is spoedig op Ibiza te vinden. De Waalwijkers handhaafden zich zondag in de Eredivisie, ondanks een nederlaag (3-1) bij PSV. Trainer Henk Fraser is maar wat blij met het behalen van de primaire doelstelling, al had hij liever nog wat beter willen presteren met RKC.

Ontlading bij RKC voelt als kampioenschap: 'Ik hoor dat we richting Ibiza gaan'
PSV
PSV
3 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Etienne Vaessen deed zijn interviews met een pizzapunt in zijn hand, buiten ging Michiel Kramer op de foto met een sigaar in zijn mond. Bij RKC kwam alles los nadat de nederlaag bij PSV (3-1) ruimschoots voldoende was om niet veroordeeld te worden tot de play-offs. Uit het vak met RKC-supporters in het Philips Stadion galmde vier keer de goaltune van Feyenoord, waarmee de tegentreffers van de grote concurrent Excelsior in de Kuip werden gevierd. Excelsior verloor 4-0 en moet zich melden in de play-offs om lijfsbehoud proberen te realiseren.

En dus was het feest bij de RKC'ers. 'We hebben een aantal ervaren spelers, maar ook een aantal heel jonge, vertelde trainer Henk Fraser na afloop. 'Een mix van jong en oud die helemaal gek met elkaar doen. Fantastisch om te zien. Daar blijf je als ouwe lul van genieten.'

De opdracht vooraf was om zeker niet meer dan vier tegendoelpunten te krijgen tegen de landskampioen. De verrassende 0-1 van Richonell Margaret, die vorige week al tegen PEC (1-1) een uiterst belangrijk doelpunt maakte, gaf Frasers ploeg direct lucht. Fraser had al verwacht dat zowel Feyenoord als PSV haar sportieve plicht zou vervullen. Mede dankzij de uitblinkende doelman Vaessen, die zijn laatste wedstrijd voor RKC keepte, bleef de schade in Eindhoven beperkt.

Richting Ibiza
'Ik hoor dat we richting Ibiza gaan', aldus Fraser. 'Ik pas me volledig aan. Er moet iemand op ze letten. Al hebben ze schijt aan mij. En terecht.' De trainer van RKC behaalde dit seizoen de primaire doelstelling: handhaven. 'Het was een heel normaal seizoen, waarin we geëindigd zijn op een plek waar we vooraf gezien hadden kunnen eindigen. We willen beter, twaalfde worden bijvoorbeeld, of veel eerder veilig zijn. Dat is niet gelukt. Maar mijn opdracht van de club is wél gelukt: erin blijven. Die ontlading voelt als een kampioenschap. Ik ben nooit blij geweest met een nederlaag, maar vandaag wel. Althans, ik voel me ontspannen bij deze nederlaag.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
34
9
6
19
41-74
-33
33
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.