Ogbeche: 'Speel ik alleen voor euro's? That's a shame'

Reacties

Hij heeft nog niet gescoord voor Willem II, maar dat is volgens hemzelf slechts een kwestie van tijd. 'Ik ben geen machine, maar de goals komen vanzelf. Ik voel dat ik nog steeds beter word', stelt Bartholomew Ogbeche deze week in de nieuwe Voetbal International.

Ogbeche: 'Speel ik alleen voor euro's? That's a shame'

Verrassend was het zeker, zijn overgang van SC Cambuur naar Willem II. Misschien was het wel de meest opzienbarende wintertransfer in Nederland. Bijna de hele Eredivisie was op zoek naar een spits en de speler in kwestie koos opmerkelijk genoeg voor een club die ook in de degradatiezone bivakkeert. In Leeuwarden had Ogbeche nog een contract tot komende zomer, maar bijna overal wisten ze van zijn vertrekclausule van drie ton. En wat hij verdiende in Friesland, ruim tweehonderdduizend euro. In Tilburg kreeg de Nigeriaan een contract voor tweeënhalf jaar en, volgens het bestuur van zijn oude club, een flinke salarisverbetering.

'Ik ga niet over contracten praten, dat is vertrouwelijke informatie. Ik snap dat de mensen bij Cambuur diep teleurgesteld waren over mijn vertrek. Ik had het er naar mijn zin en ik had een goede band met iedereen. Voor Henk de Jong vond ik het ook wel erg, hij is een goede trainer en een goede man. Hij is inmiddels opgestapt, ik ga hem nog bellen. Maar ik moest deze keuze maken', meent de 31-jarige spits.

'Ik had bij Cambuur kunnen blijven. Maar ik had een contract tot de zomer. Er kwam opeens veel interesse van andere clubs, vandaar dat ik een beslissing moest nemen. Met trainer Jurgen Streppel en de mensen van de directie heb ik goede gesprekken gehad, over het voetbal, over mezelf, de toekomst en uiteindelijk heb ik besloten Cambuur te verlaten. Helaas. Op papier lijkt het geen verbetering, van Cambuur naar Willem II. Nog niet. We zullen zien. De club vecht ervoor naar boven te komen. Normaal horen ze daar ook te spelen. En niet in de degradatiezone. Nu gaat het erom dat we in de Eredivisie blijven. Maar deze club heeft meer potentieel.'

Het verhaal gaat, vanuit Leeuwarden, dat hij puur voor het geld koos. Dat zit Ogbeche niet lekker. 'Speel ik alleen voor dollars en euro’s? That’s a shame! Mij gaat het om het goede gevoel. Op basis daarvan maak ik keuzes. Zo heb ik gekozen voor Willem II. Ik weet: je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Ik snap de emoties in het voetbal, maar ik laat me daar niet door leiden. Er waren betere aanbiedingen, als het mij puur om geld zou gaan. In het buitenland had ik echt veel meer kunnen krijgen. In landen als China en Turkije. En in het Midden-Oosten. Maar geld is voor mij niet zaligmakend.'

Lees het hele interview met Bartholomew Ogbeche hier of bestel de nieuwe VI online.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.