Noors international Jenssen op weg naar FC Groningen

Reacties

FC Groningen verwacht zich op korte termijn te versterken met Ruben Yttergård Jenssen. De middenvelder van 1. FC Kaiserslautern moet voor de nodige dynamiek zorgen op het middenveld van de nieuwe trainer Ernest Faber.

Noors international Jenssen op weg naar FC Groningen

De 28-jarige Jenssen staat al maanden nadrukkelijk in de belangstelling van FC Groningen en inmiddels naderen beide partijen een akkoord. De 36-voudig international van Noorwegen is in Duitsland in het bezit van een aflopend contract en daarom hoeft Groningen geen transfersom voor hem te betalen.

Het is de bedoeling dat Jenssen een van de twee verdedigende middenvelders wordt in Stadion Euroborg. Het afgelopen seizoen bleek de combinatie Hedwiges Maduro-Simon Tibbling onvoldoende te werken vanwege een gebrek aan dynamiek en loopvermogen. Toch is de komst van Jenssen, net als het eerdere aantrekken van Tom van Weert, opmerkelijk te noemen. Technisch manager Peter Jeltema gaf onlangs immers nog aan alleen op zoek te zijn naar een centrale verdediger en een linksback. Andere posities in de ploeg zouden alleen versterkt worden wanneer er spelers zouden vertrekken.

Des te opmerkelijker was het dat algemeen directeur Hans Nijland, die twintig jaar in dienst is bij de club, in de nieuwsbrief van FC Groningen meldde dat er werd gezocht naar vier aanwinsten: een centrumverdediger, een linksback, een middenvelder en een spits. Het toont het gebrek aan communicatie binnen de leiding van de Trots van het Noorden aan.

Overigens volgt Groningen ook het broertje van Yttergård Jenssen, Ulrik, nadrukkelijk. De negentienjarige linksback, jeugdinternational van Noorwegen, speelt momenteel in de jeugd van Olympique Lyon. Ulrik Jenssen kan behalve als linksback ook als centrale verdediger uit de voeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.