Nog meer goed nieuws: Vitesse kan Russisch hoofdstuk definitief afsluiten

Reacties

Vitesse heeft opnieuw goed nieuws ontvangen met het oog op het voortbestaan van de club. Het Bureau Toetsing Investeringen (BTI) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft besloten dat de aandelen van de club overgedragen kunnen worden van de Russische eigenaar naar de stichting Vitesse voor Altijd, zonder de sanctienaleving te negeren.

Nog meer goed nieuws: Vitesse kan Russisch hoofdstuk definitief afsluiten
© Pro Shots

Het BTI heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de beoogde aandelenoverdracht van Vitesse. Omdat die nu in handen zijn van de Russische eigenaar Valeriy Oyf, had dat problemen op kunnen leveren. In het handelen met Russen zijn namelijk veel beperkingen sinds de oorlog met Oekraïne is uitgebroken. Mogelijk had Oyf relaties met gesanctioneerde entiteiten, wat de overdracht zou bemoeilijken.

Vitesse heeft echter te horen gekregen dat de aandelenoverdracht kan plaatsvinden zoals het in het herstructureringsplan is opgesteld. Daarmee kan Vitesse het Russische hoofdstuk definitief sluiten. 'Het is een buitengewoon goede dag vandaag, voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt', concludeert algemeen directeur Edwin Reijntjes. 'Met dit bericht kunnen we de aandelen overdragen. Dat is een absolute noodzaak om überhaupt de licentie te kunnen behouden. Stap voor stap komen we dichter bij ons doel. Dat is zeer positief!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de Arnhemmers is het de tweede keer dat zij goed nieuws krijgen op deze vrijdag. Eerder kreeg Vitesse van de licentiecommissie van de KNVB te horen dat het de aandelen tijdelijk mag overdragen aan een onafhankelijke stichting. In dit geval dus Vitesse voor Altijd. Vanuit die stichting kan Vitesse de aandelen dan weer verkopen aan een nieuwe partij.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.