Nijkamp: 'In de komende dagen duidelijkheid over Achahbar'

Reacties

PEC Zwolle doet er alles aan om zich zo snel mogelijk te versterken met Anass Achahbar. De spits van Feyenoord staat bovenaan het verlanglijstje van de Zwollenaren, bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp aan VI.

Nijkamp: 'In de komende dagen duidelijkheid over Achahbar'

'Het klopt inderdaad dat we in gesprek zijn met Achahbar. Hij is de nummer één op ons lijstje, dus de belangstelling is concreet. Of hij een contract voor vier jaar kan tekenen bij ons? Dat is op dit moment nog een beetje voorbarig, maar ik verwacht dat er in de komende dagen wel meer duidelijk zal worden', aldus Nijkamp over de stand-in van Michiel Kramer bij Feyenoord, die ook in de belangstelling staat van andere clubs uit de Eredivisie, de Serie A en de Primera División.

De komst van Achahbar lijkt te betekenen dat Lars Veldwijk volgend seizoen niet meer terugkeert bij PEC. De boomlange spits werd het afgelopen seizoen gehuurd van Nottingham Forest. 'Dat Veldwijk volgend jaar niet meer voor PEC speelt, wil ik nog niet zeggen. We hebben op dit moment geen contact met Nottingham Forest. Al weken niet, trouwens. Verder wil ik daarover niet in detail treden.'

Ook over de Ajax-huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig en de van Juventus gehuurde Ouasim Bouy kon Nijkamp niet veel duidelijkheid scheppen. 'We zijn met de clubs van die spelers in gesprek over volgend seizoen. Wij leggen die clubs uit wat onze mogelijkheden zijn. Of ze alledrie bij ons blijven, weet ik nu nog niet. We gaan eerst de gesprekken met de clubs afronden.'

Thomas Lam bereikte enige tijd geleden al een akkoord met PEC over een nieuw, eenjarig contract. Mogelijk blijft de verdediger annex middenvelder zelfs nog langer. 'Hij gaat volgende week met zijn zaakwaarnemer zitten. We hebben een mondeling akkoord over een eenjarig contract, maar misschien komt daar nog wel een extra jaar bij. Dat gaan zij bespreken.' (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.