Nederlandse trainers voorlopig geen succes in Serie A

Reacties

Voorlopig is de Italiaanse competitie geen succes gebleken voor Nederlandse trainers. Frank de Boer werd vanochtend ontslagen bij Inter, Clarence Seedorf ging hem in 2014 voor bij AC Milan. De enige twee Nederlanders die ooit in de Serie A trainer waren, zaten samen in totaal dertig competitiewedstrijden op de bank.

Nederlandse trainers voorlopig geen succes in Serie A

De vanochtend ontslagen De Boer had Inter slechts veertien officiële wedstrijden onder zijn hoede. In de Serie A verloor de ploeg vijf van de elf wedstrijden met de Nederlander als eindverantwoordelijke.  

In de Europa League verloren I Nerazzurri in het 'tijdperk-De Boer' van zowel Sparta Praag als Hapoel Beer Sheva en werd alleen gewonnen van Southampton. De Boer noteerde al met al vijf overwinningen, speelde twee keer gelijk en ging zeven keer onderuit.

Seedorf werd januari 2014 aangesteld bij AC Milan. Vijf maanden later stond de oud-middenvelder van onder meer Ajax en Real Madrid alweer op straat. Onder leiding van de 87-voudig international van Oranje speelde AC Milan negentien competitiewedstrijden, twee duels in de Champions League en een wedstrijd in de strijd om de Coppa Italia.

De balans van Seedorf is een stuk minder slecht dan die van De Boer nu. Het AC Milan van Seedorf won elf competitiewedstrijden, speelde twee keer gelijk en verloor de overige zes wedstrijden. De duels in de Champions League en de Italiaanse beker gingen verloren. AC Milan greep in het seizoen 2013/14 echter naast een ticket voor Europees voetbal. Seedorf werd ontslagen en opgevolgd door Filippo Inzaghi, die het op zijn beurt ook maar één seizoen uithield. Twee jaar na zijn ontslag bij AC Milan vond Seedorf in juli een nieuwe club in het Chinese Shenzhen FC.

Resultaten Seedorf en De Boer als trainer in Italië
Aantal wedstrijden Winst Gelijk Verlies
Seedorf 22 11 2 9
Serie A 19 11 2 6
Champions League 2 0 0 2
Coppa Italia 1 0 0 1
De Boer 14 5 2 7
Serie A 11 4 2 5
Europa League 3 1 0 2

 

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt vanaf 1 november in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.