NAC slaat toe en is dicht bij komst nieuwe hoofdtrainer uit Belgische top

Reacties

Carl Hoefkens (45) moet de nieuwe trainer van NAC Breda worden, melden diverse goed ingevoerde bronnen. De Belg zou inmiddels zelfs al zijn jawoord aan de volksclub hebben gegeven. Vanaf het nieuwe seizoen moet hij de scepter gaan zwaaien in het Rat Verlegh Stadion.

NAC slaat toe en is dicht bij komst nieuwe hoofdtrainer uit Belgische top
© Pro Shots

NAC is momenteel nog druk actief in de play-offs voor promotie/degradatie, maar sorteert met de toekomstige aanstelling van Hoefkens alvast voor op het nieuwe seizoen. De komst van de oefenmeester staat los van eventuele promotie naar het hoogste niveau. De Belg zou zijn gevallen voor de toekomstplannen van de club en heeft zich al driftig ingelezen in de Parel van het Zuiden.

Al ruim voor het einde van het seizoen werd bekend dat NAC zou gaan scheiden met huidig hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel. De ex-international maakte desondanks het seizoen af, maar daardoor kon de club vroeg schakelen op de trainersmarkt. Na gesprekken met diverse kandidaten, lijkt uiteindelijk gekozen te zijn om in zee te gaan met Hoefkens, al wil de club vanwege de play-offs nog geen bevestiging geven.

Hoefkens is in België bekend als ex-international van de Rode Duivels, terwijl hij onder meer in Engeland speelde. De oefenmeester bouwde zijn trainerscarrière zorgvuldig op bij Club Brugge, waar hij jaren assistent-trainer van het eerste elftal was. Na periodes onder Philippe Clement en voormalig NAC-aanvoerder Alfred Schreuder werd hij hoofdtrainer, maar dat avontuur duurde slechts een halfjaar, hoewel hij overwinterde in de Champions League. Daarna was hij nog actief in Standard Luik. In België stond Hoefkens op de radar van meerdere clubs, waaronder KV Mechelen. Die club is echter te kennen gegeven dat NAC in de lead is in de race om Hoefkens.

De Roeck en Ulderink
Behalve Hoefkens was ook Andries Ulderink een kandidaat bij NAC. De huidige assistent van Mark van Bommel bij Antwerp FC lijkt uiteindelijk op te gaan voor een nieuw avontuur in het buitenland. Ook Jonas de Roeck was een topkandidaat, maar hij is dicht bij een akkoord met datzelfde Antwerp FC om Van Bommel op te volgen en zei af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.