Na maandenlang spartelen verdrinkt KV Oostende nu definitief

Reacties

KV Oostende houdt op te bestaan als profclub. De club die actief is op het tweede niveau van België bracht dat treurige bericht donderdagmiddag zelf naar buiten.

Na maandenlang spartelen verdrinkt KV Oostende nu definitief
© Pro Shots

Vrijdag moest KVO een sluitende begroting inleveren bij de Belgische licentiecommissie, en lang verhaal kort: dat gaat niet lukken. Er was een partij in beeld die de club zou overnemen, maar nu die deal is geklapt is het einde onvermijdelijk, zo meldt bewindvoerder Werner Van Oysterwyck. Hij liet woensdag al weten dat Paul Conway, de huidige grootaandeelhouder van de club, niet akkoord is gegaan met het voorstel van Apex Capital, de geïnteresseerde partij. Alleen een overname kon de club nog redden, maar een miraculeuze ontsnapping blijft uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zonder licentie zakken we naar de tweede Amateurklasse, maar daar kunnen wij de grote schuldenlast niet aflossen', vertelt Van Oysterwyck donderdag in een statement. 'In mijn hoedanigheid als tijdelijk bewindvoerder zal ik dus niet anders kunnen dan op 3 juni het faillissement van KV Oostende aanvragen.' De bestuurder beseft dat het een zware klap is voor iedereen bij de club. 'Dit is een zwarte dag in mijn carrière als bewindvoerder. Ik hoop op zijn minst dat KVO op één of andere manier een doorstart kan maken. Een stad als Oostende kan toch niet zonder voetbalclub op niveau blijven.'

Van Oysterwyck vertelde woensdag al dat de totale schuldenberg nu zo'n tien miljoen euro bedraagt en dat een faillissement een logische uitkomst is. 'Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend. Ik ben wettelijk verplicht in mijn functie als tijdelijk bewindvoerder om dan het faillissement aan te vragen. Dat betekent helaas ook dat dertig werknemers hun baan verliezen en dat alle spelers transfervrij zijn. Ik hoopte uit de grond van mijn hart om deze opdracht tot een goed einde te brengen.'

Coucke
Oostende kwam een jaar of tien geleden in de lift door serieuze financiële injecties door de Belgische ondernemer Marc Coucke. Door zijn miljoenen haalde de club de bekerfinale en zelfs een keer Europees voetbal. Toen Coucke de club achterliet omdat hij Anderlecht kon kopen, liet hij een ongezonde club achter die van de regen in de drup raakte. Vorig jaar volgde de degradatie naar de Tweede Klasse, nu valt het doek definitief voor de club.

Een uitgebreide blik op hoe de ellende in Oostende tot stand kwam, verscheen recent op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer KV Oostende
Meer over KV Oostende
Meer Tweede Klasse
Meer over Tweede Klasse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.